Trzon kuchenny

Trzon kuchenny to zazwyczaj nieco wydzielona część pokoju w mniejszym mieszkaniu lub apartamencie, domu wakacyjnym, pokoju hotelowym lub podobnym, która wyposażona jest w najpotrzebniejsze elementy kuchni, takie jak zlewozmywak, lodówka i wyposażenie kuchenne.

Służy głównie do podgrzewania gotowych produktów lub gotowych posiłków, a czasami także do przygotowywania głównie prostych posiłków, a także gorących napojów, a także do przechowywania i czyszczenia minimalnej ilości naczyń, przyborów kuchennych, zastawy stołowej i sztućców.

Funkcje i wyposażenie

W przeciwieństwie do oddzielnej kuchni, trzony kuchenne są zwykle połączone z salonem lub pokojem w formie otwartej i często są aranżowane we wnęce pokoju lub oddzielone od pokoju krótką przegrodą lub podobnym. Alternatywnie mogą znajdować się w dowolnym korytarzu.

Zazwyczaj projektuje się je w formie wyposażonej kuchni zredukowanej do tego, co niezbędne. Zwykle są to zlew, lodówka i urządzenia kuchenne, takie jak kuchenka mikrofalowa, płyta grzewcza lub kuchenka. Często są one wyposażone w zainstalowaną na stałe, mniejszą, wyposażoną kuchnię, ale czasami także w kuchnię ze spiżarnią lub zabudową.


Co to znaczy Trzon kuchenny?

Dowiedz się co oznacza „Trzon kuchenny” razem z opisem definicji tego wyrażenia. Jak stosować ten zwrot, oraz jak się nim poprawnie posługiwać.

O tym, co to jest Trzon kuchenny przeczytasz w tym materiale.

tagi:

  • co to znaczy
  • co jest znaczy
  • co oznacza

Wszystkie publikowane materiały są weryfikowane przez naszą redakcję.

Sprawdzanie pisowni i pomoc w ortografii

Wątpliwości językowe i wyjaśnianie pisowni trudnych wyrazów. Nie wiesz jak się pisze dane słowo? Znajdziesz tutaj informacje o zasadach pisowni, ortografii i regułach obowiązujących przy danym wyrazie lub wyrażeniu.

Widzisz błąd? Napisz nam o tym — naprawimy go!

W każdej chwili możesz do nas napisać. E-mail i wszystkie inne niezbędne informacje znajdziesz tutaj.