Trzon kuchenny to zazwyczaj nieco wydzielona część pokoju w mniejszym mieszkaniu lub apartamencie, domu wakacyjnym, pokoju hotelowym lub podobnym, która wyposażona jest w najpotrzebniejsze elementy kuchni, takie jak zlewozmywak, lodówka i wyposażenie kuchenne.
Służy głównie do podgrzewania gotowych produktów lub gotowych posiłków, a czasami także do przygotowywania głównie prostych posiłków, a także gorących napojów, a także do przechowywania i czyszczenia minimalnej ilości naczyń, przyborów kuchennych, zastawy stołowej i sztućców.
Funkcje i wyposażenie
W przeciwieństwie do oddzielnej kuchni, trzony kuchenne są zwykle połączone z salonem lub pokojem w formie otwartej i często są aranżowane we wnęce pokoju lub oddzielone od pokoju krótką przegrodą lub podobnym. Alternatywnie mogą znajdować się w dowolnym korytarzu.
Zazwyczaj projektuje się je w formie wyposażonej kuchni zredukowanej do tego, co niezbędne. Zwykle są to zlew, lodówka i urządzenia kuchenne, takie jak kuchenka mikrofalowa, płyta grzewcza lub kuchenka. Często są one wyposażone w zainstalowaną na stałe, mniejszą, wyposażoną kuchnię, ale czasami także w kuchnię ze spiżarnią lub zabudową.
Co to znaczy Trzon kuchenny?
Dowiedz się co oznacza „Trzon kuchenny” razem z opisem definicji tego wyrażenia. Jak stosować ten zwrot, oraz jak się nim poprawnie posługiwać.
O tym, co to jest Trzon kuchenny przeczytasz w tym materiale.
tagi:
- co to znaczy
- co jest znaczy
- co oznacza
Wszystkie publikowane materiały są weryfikowane przez naszą redakcję.