Lampredotto

Lampredotto to danie florenckie, przygotowuje się je z flaków - jednej z części krowiego żołądka, która to właśnie nazywa się lampredotto. Tłumaczy się to na język polski jako „trawieniec”.

Lampredotto gotowane jest w ogromnych garach do momentu, kiedy staną się miękkie.

Do jego przyrządzenia potrzebny jest bulion warzywny, w którym znaleźć można cebulę, pomidory, selera i pietruszkę. Często również doprawia się go ziołami, a podaje na stół z bułką i sosem.


Co to znaczy Lampredotto?

Dowiedz się co oznacza „Lampredotto” razem z opisem definicji tego słowa. Jak je stosować, oraz jak się nim poprawnie posługiwać.

O tym, co to jest Lampredotto przeczytasz w tym materiale.

tagi:

  • co to znaczy
  • co jest znaczy
  • co oznacza

Wszystkie publikowane materiały są weryfikowane przez naszą redakcję.

Sprawdzanie pisowni i pomoc w ortografii

Wątpliwości językowe i wyjaśnianie pisowni trudnych wyrazów. Nie wiesz jak się pisze dane słowo? Znajdziesz tutaj informacje o zasadach pisowni, ortografii i regułach obowiązujących przy danym wyrazie lub wyrażeniu.

Widzisz błąd? Napisz nam o tym — naprawimy go!

W każdej chwili możesz do nas napisać. E-mail i wszystkie inne niezbędne informacje znajdziesz tutaj.