Fuagra

Foie gras, czytane w języku polskim jako fuagra, to wykwintne, francuskie danie, które nazywa się też pasztetem strasburskim.

Dosłownie foie gras tłumaczy się właśnie jako „tłusta wątróbka”. Pasztet ze stłuszczonych gęsich i kaczych wątróbek określonych ras: kaczki mulard, piżmowej oraz gęsi landes i tuluskiej.


Co to znaczy Fuagra?

Dowiedz się co oznacza „Fuagra” razem z opisem definicji tego słowa. Jak je stosować, oraz jak się nim poprawnie posługiwać.

O tym, co to jest Fuagra przeczytasz w tym materiale.

tagi:

  • co to znaczy
  • co jest znaczy
  • co oznacza

Wszystkie publikowane materiały są weryfikowane przez naszą redakcję.

Sprawdzanie pisowni i pomoc w ortografii

Wątpliwości językowe i wyjaśnianie pisowni trudnych wyrazów. Nie wiesz jak się pisze dane słowo? Znajdziesz tutaj informacje o zasadach pisowni, ortografii i regułach obowiązujących przy danym wyrazie lub wyrażeniu.

Widzisz błąd? Napisz nam o tym — naprawimy go!

W każdej chwili możesz do nas napisać. E-mail i wszystkie inne niezbędne informacje znajdziesz tutaj.