Eskalopka

Eskalopka to nazwa cienkiego plastra mięsa, delikatnie ubitego i smażonego w tłuszczu bez panierki.

W ten sposób przygotowuje się mięso np. rybie, indyka lub cielęce. Nazwa pochodzi od francuskiego słowa escalope, co w tłumaczeniu oznacza kotlet.


Co to znaczy Eskalopka?

Dowiedz się co oznacza „Eskalopka” razem z opisem definicji tego słowa. Jak je stosować, oraz jak się nim poprawnie posługiwać.

O tym, co to jest Eskalopka przeczytasz w tym materiale.

tagi:

  • co to znaczy
  • co jest znaczy
  • co oznacza

Wszystkie publikowane materiały są weryfikowane przez naszą redakcję.

Sprawdzanie pisowni i pomoc w ortografii

Wątpliwości językowe i wyjaśnianie pisowni trudnych wyrazów. Nie wiesz jak się pisze dane słowo? Znajdziesz tutaj informacje o zasadach pisowni, ortografii i regułach obowiązujących przy danym wyrazie lub wyrażeniu.

Widzisz błąd? Napisz nam o tym — naprawimy go!

W każdej chwili możesz do nas napisać. E-mail i wszystkie inne niezbędne informacje znajdziesz tutaj.