Nie wyczerpaliśmy tematu? Daj nam o tym znać!
W przypadku, gdy nie opisaliśmy wystarczająco tematu, to daj nam szansę na poprawę, i napisz o tym.
Wszystkie niezbędne informacje jak się z nami skontaktować znajdziesz tutaj.
Bardowanie (ang. barding) mięsa to technika jego przygotowywania, w której przed pieczeniem owijanie jest ono w tłuszcz, a następnie w takiej postaci wstawiane jest nad ogień w celu przygotowania.
Najczęściej mięso owijane jest plastrami słoniny lub boczku, które nazywane są właśnie bardami (ang. bardes).
Dzięki temu mięso nie jest przesuszone i ma delikatną miękko-wilgotną postać. Nie można również ukryć faktu, że część smaku z tłuszczu przechodzi do mięsa zmieniając delikatnie jego smak.
W przypadku, gdy nie opisaliśmy wystarczająco tematu, to daj nam szansę na poprawę, i napisz o tym.
Wszystkie niezbędne informacje jak się z nami skontaktować znajdziesz tutaj.
Wątpliwości językowe i wyjaśnianie pisowni trudnych wyrazów. Nie wiesz jak się pisze dane słowo? Znajdziesz tutaj informacje o zasadach pisowni, ortografii i regułach obowiązujących przy danym wyrazie lub wyrażeniu.
W każdej chwili możesz do nas napisać. E-mail i wszystkie inne niezbędne informacje znajdziesz tutaj.